Jonge Sla in De Kersentuin 2009

/03 - Producties/De Kersentuin/Kersentuin1.jpg

De eerste productie van Jonge Sla (2009) was De Kersentuin van A. Tsjechov (1904). De voorstelling speelde tien keer in verschillende theaters in het Noorden.

Met een scène van 20 minuten uit deze voorstelling De Kersentuin won dit gezelschap het Noordelijk Jeugdtheaterfestival 2009 en werd daarmee (voor de eerste keer) de trotse bezitter van De Kleine Prins! (in 2011 won het gezelschap deze prijs nogmaals). Lees hier het juryrapport. (De Jury: Gerja Meima, Bertine Beugels en Karin Noeken

/03 - Producties/De Kersentuin/de_kersentuin_flyer_2.jpg"Wat moeten we dan doen? Leg het ons uit. Wat?"  "Ik leg 't u iedere dag uit. Iedere dag zeg ik u steeds weer hetzelfde: en de kersentuin en het landgoed moeten hoognodig verpacht worden voor zomerhuisjes en dat moet nu, op staande voet - de veiling staat voor de deur! Begrijp dat dan toch! Een keer een definitieve beslissing ten aanzien van die zomerhuisjes, en u krijgt zoveel geld als u hebben wilt, en dan bent u gered."   "Zomerhuisjes en zomergasten - 't is zo banaal - u neemt me niet kwalijk!"

In De Kersentuin ontmoeten wij de landeigenaresse Ljoebow die na jarenlange afwezigheid terugkeert op haar, sterk in verval geraakte, landgoed. Haar kersenbomen bloeien maar haar portemonnee is leeg. Geld voor onderhoud is er niet meer. Van een rigoureus plan om het landgoed voor een ondergang te behoeden, wil ze niets weten: ze wil in haar sprookje blijven geloven.

Het oude moet wijken voor het nieuwe en de veranderingen die dat met zich meebrengt, laat niemand onberoerd. In de De Kersentuin is iedereen op zoek, maar waarnaar?

Medewerkers

Tekst A. Tsjechow, Regie Grytha Visser en Philippien Bos, Spel: Lopachin - Dennis van Wietmarschen, Ljoebow - Mariska Loorbach, Anja - Hebe Dam, Warja - Sanne Braaksma, Gajew - Ferry Doedens / Jip van den Dool, Trofimow - Laurens van Lottum, Pistsjik - Corvin de Raaf, Gennaro Tuankotta, Firs - Sijas de Groot / Corvin de Raaf, Doeniasja - Chaya Pattiapon, Jepichodow - Martijn Mulder, Charlotta - Agnes Besseling, Jasja - Otto de Vries, Decor Bas de Bruijn, Kostuums Elvera van Bentum, Licht & Geluid Bartus Kors, Choreografie Marten Boonstra

Russisch

Docente Russisch Jeanette Bron en een van haar leerlingen hebben de uitspraak van de namen in De Kersentuin ingesproken. 

Namen in de Kersentuin:

 

Titel en auteur de Kersentuin:

 

/03 - Producties/De Kersentuin/Kersentuin dans.jpg

Klik hier voor meer foto's van Jonge Sla in De Kersentuin

/03 - Producties/De Kersentuin/Kersentuin Firs.jpg

Er zijn momenteel geen voorstellingen gepland.

Laatste nieuws

Jonge Sla op Noorderzon 2019
5 juli 2019
Jonge Sla speelt Mcbth, een griezelkomische samenvatting van Shakespeare's klassieker Macbeth

Lees meer

Jonge Sla in jaar top 3 2018 van Eric Nederkoorn
21 december 2018
Van alle voorstellingen die recensent Eric Nederkoorn heeft gezien...

Lees meer


Nieuwsarchief


© 2008 - Kortsluiting - Privacy Statement