Het Bezoek van de Oude Dame

Vanaf 15 maart 2019 te zien op een nog onbekende locatie te Groningen.

Afbeeldingen/03 - Producties/Het Bezoek van de Oude Dame/33609013_10208960562410217_5311163790958526464_n.jpgIn het zeer vervallen stadje Güllen wordt oudbewoonster en inmiddels multimiljardaire Klara Zachanassian groots onthaald. Of nou ja, men doet zijn best. Warm onthaald dan. Of zoiets. Men heeft namelijk goede hoop dat zij genegen is het stadje van de ondergang te redden. En dat wil ze ook! Ze is bereid het stadje en zijn inwoners een miljard te schenken, 500 miljoen voor de stad en 500 miljoen om te verdelen onder de burgers. Onder één voorwaarde. In ruil wil zij gerechtigheid. In ruil voor de redding van stad en inwoners eist ze dood van één van hen: haar exgeliefde Alfred. De aanvankelijke vreugde slaat direct om in woede en verontwaardiging over deze onredelijke, onmenselijke eis. Wat denkt Klara wel, zo zijn zij niet! Maar Klara wacht af. En allengs verandert de sfeer in het stadje. Natuurlijk.

Het Bezoek van de Oude Dame is geschreven door Friedrich Dürrenmatt in 1956 en is misschien het beste te omschrijven als een 'wraakkomedie'. Niet alleen handelt het stuk over het thema schuld, maar ook over de omkoopbaarheid van de mens. Wat dat aangaat heeft deze vertelling niets aan actualiteit ingeboet, want nog vrijwel altijd gaat geld voor principes of (mede)menselijkheid. En wordt achteraf wat krom is, recht gepraat.

Jonge Sla maakt deze voorstelling met 17 jonge spelers: Anniek Akkerman, Bas van der Heide, Bram Bolten, Corné Kosse, Cynthia de Vries, Eva Linneman, Jesse Geertsema, Karijn van der Wijk, Lars Buisman, Laura van der Weert, Lisa van der Berg, Lotte Schoemaker, Michelle Hofman, Renée Wiersma, Stan van Dijk, Vera Bonder en Vera Wielhouwer. (Zie de foto van de auditie hierboven)

Er zijn momenteel geen voorstellingen gepland.

Laatste nieuws

Jonge Sla op Noorderzon!
4 juli 2018
fotoDe klassieker Hamlet in een supersnelle, humoristische versie

Lees meer


Nieuwsarchief


© 2008 - Kortsluiting - Privacy Statement