HMLT

Afbeeldingen/03 - Producties/HMLT/hmlt Recensie top3 Eric Nederkoorn.jpgHMLT in de top drie van recensent Eric Nederkoorn!

Van alle theatervoorstellingen die Eric Nederkoorn heeft gezien dit jaar (en dat zijn er heel wat, schatten wij zo in) heeft hij HMLT van Jonge Sla uitgekozen voor de derde plaats in zijn top drie! Wij zijn supertrots!

(DvhN, 21 december 2018)

 

 

 

 

 

 


Een klein hapje sla op Noorderzon: HMLT 

Van 23 tot en met 27 augustus speelde Jonge Sla ongeveer dertig maal de voorstelling HMLT in een container op Noorderzon Groningen. De reacties op deze naar 20 minuten teruggebrachte Hamlet waren heel enthousiast.

Afbeeldingen/03 - Producties/HMLT/hamlet.jpgVanuit een container wordt de inboedel van de onlangs overleden heer des huizes verkocht. De jongste telg ziet het met lede ogen aan. Zijn vader is amper dood, en nu neemt zijn oom de macht al over. En wat moet dat met dat gefoezel tussen zijn oom en zijn moeder?

Dan verschijnt de geest van zijn vader die spreekt over een laffe moord. En over wraak. Er moet gehandeld worden en vlug! Maar laat dat nou nèt hetgeen zijn waar deze jongen niet zo goed in is.

Moord, wraak, geestverschijningen, (onbeantwoorde) liefde en een held op sokken. Kortom: een goed verhaal. What’s not to like? Jonge Sla brengt Shakespeares klassieker Hamlet in een zeer korte, humoristische versie: HMLT.

Afbeeldingen/03 - Producties/HMLT/HMLT Karel Zwaneveld6.jpg

Foto: Karel Zwaneveld

Regie: Grytha Visser en Philippien Bos | Spel: Wytse Algra, Anniek Akkerman, Vera Bonder, Renée Wiersma en Daan Wiggemans | Vormgeving: Elvera van Bentum en Bas de Bruijn | Muziek: Omar Bakker | Choreografie: Marten Boonstra | Techniek: Nico Langeland

Recensie

Afbeeldingen/03 - Producties/HMLT/recensie Eric Nederkoorn 27aug2018.jpg

Dagblad van het Noorden, 27-08-2018

Er zijn momenteel geen voorstellingen gepland.

Laatste nieuws

Jonge Sla op Noorderzon 2019
5 juli 2019
Jonge Sla speelt Mcbth, een griezelkomische samenvatting van Shakespeare's klassieker Macbeth

Lees meer

Jonge Sla in jaar top 3 2018 van Eric Nederkoorn
21 december 2018
Van alle voorstellingen die recensent Eric Nederkoorn heeft gezien...

Lees meer


Nieuwsarchief


© 2008 - Kortsluiting - Privacy Statement