Welkom bij Jonge Sla 

Jonge Sla maakt eigentijdse bewerkingen van klassieke stukken op locatie, gespeeld door jongeren van 12 tot 24 jaar. Goed recept, gegarandeerd lekker!

Jonge Sla en Het Bezoek van de Oude Dame

Afbeeldingen/03 - Producties/Het Bezoek van de Oude Dame/Flyer-OD-402_edited-1.jpg15, 16, 17, 22, 23, 24 maart 2019

Henri Dunantlaan 2, Groningen

Aanvang: 20:30 uur, zondag 24 maart om 14:30 uur

TICKETS: klik hier 

Het stadje Güllen is al sinds enige jaren failliet verklaard. Men leeft in pure armoede. En dat drukt zwaar op de inwoners van het eens zo bloeiende en bruisende stadje. Maar dan licht er een vonkje hoop op: oudbewoonster Claire Zachanassian (vroeger gewoon Klara Wässcher) komt haar geboortestadje bezoeken. Zal deze inmiddels multimiljardaire genegen zijn om haar vroegere stadje te helpen? Men laat niets aan het toeval over en bereidt een groots onthaal voor. Of nou ja, voor zover dat binnen de mogelijkheden ligt. En het werkt! De oude dame biedt de Güllenaren een miljard aan. Een miljard! Vijfhonderd miljoen voor de stad en vijfhonderd miljoen voor de inwoners om onderling te verdelen. De vreugde van de inwoners is ongekend: dit betekent het einde van hun jarenlange misère.

De dame stelt echter één voorwaarde. Een voorwaarde die alles op scherp zet, en de inwoners voor een groot dilemma stelt...

Het Bezoek van de Oude Dame is geschreven door Friedrich Dürrenmatt in 1956 en is misschien het beste te omschrijven als een 'wraakkomedie'. Niet alleen handelt het stuk over het thema schuld, maar vooral ook over de omkoopbaarheid van de mens. Hoeveel is er voor nodig om principes opzij te zetten? 

Jonge Sla maakt deze voorstelling met 14 jonge spelers: Anniek Akkerman, Bas van der Heide, Corné Kosse, Cynthia de Vries, Eva Linneman, Jesse Geertsema, Karijn van der Wijk, Lars Buisman, Lisa van der Berg, Renée Wiersma, Rickje Zeeuw, Stan van Dijk, Vera Bonder en Vera Wielhouwer.

Extra bijzonder aan deze voorstelling is, dat Jonge Sla samenwerkt met jeugdleden van GVAV Rapiditas (turners) en Unique (twirlers). De gemene deler is jeugd, de samenwerking is uniek en brengt verschillende disciplines samen tot één fantastische voorstelling.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT! Tijdens de voorstellingen op 15, 16, 17, 22, 23 en 24 maart heeft Jonge Sla vrijwilligers nodig die kunnen helpen bij de kaartcontrole, publieksbegeleiding en horeca. Je hebt als vrijwilliger tijd om op diezelfde avond GRATIS de voorstelling te kijken.

Wil je op deze leuke manier een vrijkaartje verdienen? Stuur dan een mail naar irisdijk@gmail.com 

Wil je liever betalen voor je kaartje? Klik dan op de link hieronder.

Klik hier om TICKETS te kopen 


Bij Jonge Sla spelen?

Dat kan, maar het duurt wel even voor er weer audities zullen zijn. Jonge Sla is geen theateropleiding maar een theatergezelschap (waar je wel heel veel leert), wat betekent dat we geen wekelijkse lessen hebben, maar producties waarvoor je auditie kan doen.

Wil je graag op de maillijst van Jonge Sla om informatie te ontvangen over audities: meld je dan aan op info@jongeslatheater, stuur een foto van jezelf mee en je contactgeggevens (mailadres, telefoonnummer)

 

 

 

Er zijn momenteel geen voorstellingen gepland.

Laatste nieuws

Oude Dame nu ook als matinee
18 maart 2019
Op zondagmiddag 24 maart begint de voorstelling om 14:30 uur

Lees meer

Jonge Sla gaat samenwerken met turners en twirlers
11 februari 2019
In het bezoek van de Oude Dame zullen niet alleen toneelspelers meedoen..

Lees meer

Jonge Sla in jaar top 3 2018 van Eric Nederkoorn
21 december 2018
Van alle voorstellingen die recensent Eric Nederkoorn heeft gezien...

Lees meer


Nieuwsarchief


© 2008 - Kortsluiting - Privacy Statement