Welkom bij Jonge Sla 

Jonge Sla maakt eigentijdse bewerkingen van klassieke stukken, gespeeld door jongeren van 12 tot 24 jaar. Goed recept, gegarandeerd lekker!

Klein hapje Sla op Noorderzon: HMLT

Afbeeldingen/03 - Producties/HMLT/hamlet.jpg23 t/m 27 augustus, Noorderzon, Noorderplantsoen Groningen. Vanaf 16:00 uur, twee keer per uur. Duur: 15-20 minuten. Entree: € 4,00. Kaartverkoop via noorderzon.nl/ aan de deur.

Vanuit een container wordt de inboedel van de onlangs overleden heer des huizes verkocht. De jongste telg ziet het met lede ogen aan. Zijn vader is amper dood, en nu neemt zijn oom de macht al over. En wat moet dat met dat gefoezel tussen zijn oom en zijn moeder?

Dan verschijnt de geest van zijn vader die spreekt over een laffe moord. En over wraak. Er moet gehandeld worden en vlug! Maar laat dat nou nèt hetgeen zijn waar deze jongen niet zo goed in is.

Moord, wraak, geestverschijningen, (onbeantwoorde) liefde en een held op sokken. Kortom: een goed verhaal. What’s not to like? Jonge Sla brengt Shakespeares klassieker Hamlet in een zeer korte, humoristische versie: HMLT.

Regie: Grytha Visser en Philippien Bos | Spel: Wytse Algra, Anniek Akkerman, Vera Bonder, Renée Wiersma en Daan Wiggemans | Vormgeving: Elvera van Bentum en Bas de Bruijn | Muziek: Omar Bakker | Choreografie: Marten Boonstra | Techniek: Nico Langeland

Het Bezoek van de Oude Dame

Vanaf 15 maart 2019 te zien op een nog onbekende locatie te Groningen.

Afbeeldingen/03 - Producties/Het Bezoek van de Oude Dame/33609013_10208960562410217_5311163790958526464_n.jpgIn het zeer vervallen stadje Güllen wordt oudbewoonster en inmiddels multimiljardaire Klara Zachanassian groots onthaald. Of nou ja, men doet zijn best. Warm onthaald dan. Of zoiets. Men heeft namelijk goede hoop dat zij genegen is het stadje van de ondergang te redden. En dat wil ze ook! Ze is bereid het stadje en zijn inwoners een miljard te schenken, 500 miljoen voor de stad en 500 miljoen om te verdelen onder de burgers. Onder één voorwaarde. In ruil wil zij gerechtigheid. In ruil voor de redding van stad en inwoners eist ze dood van één van hen: haar exgeliefde Alfred. De aanvankelijke vreugde slaat direct om in woede en verontwaardiging over deze onredelijke, onmenselijke eis. Wat denkt Klara wel, zo zijn zij niet! Maar Klara wacht af. En allengs verandert de sfeer in het stadje. Natuurlijk.

Het Bezoek van de Oude Dame is geschreven door Friedrich Dürrenmatt in 1956 en is misschien het beste te omschrijven als een 'wraakkomedie'. Niet alleen handelt het stuk over het thema schuld, maar ook over de omkoopbaarheid van de mens. Wat dat aangaat heeft deze vertelling dus niets aan actualiteit ingeboet.

Jonge Sla maakt deze voorstelling met 16 jonge spelers: Anniek Akkerman, Bas van der Heide, Bram Bolten, Corné Kosse, Cynthia de Vries, Eva Linneman, Jesse Geertsema, Karijn van der Wijk, Lars Buisman, Laura van der Weert, Lisa van der Berg, Lotte Schoemaker, Michelle Hofman, Stan van Dijk, Vera Bonder en Vera Wielhouwer.

De Wraak van Ifigeneia

Dit prachtige stuk van Erik Snel ging in juli 2017 op het Festival der Aa in premiere. U kunt deze voorstelling weer vanaf september boeken door mail te sturen naar info@jongeslatheater.nl.

De Wraak van Ifigeneia laat de luttele uren zien tussen de thuiskomst van legeraanvoerder Agamemnon en het moment dat hij door zijn vrouw Klytaimestra in bad wordt vermoord. De teksten zijn snel, scherp en humoristisch.

De voorstelling is geschikt voor vijfde klas VWO/ Gymnasium.

Spel: Dora de Moor, Corné Kosse, Wytse Algra en Anniek Akkerman.

Afbeeldingen/03 - Producties/Ifigeneia/de Wraak van Ifigeneia-3867.jpg

Bij Jonge Sla spelen?

Dat kan, maar het duurt wel even voor er weer audities zullen zijn. In ieder geval tot na maart 2019. Jonge Sla is geen theateropleiding maar een theatergezelschap (waar je wel heel veel leert), wat betekent dat we geen wekelijkse lessen hebben, maar producties waarvoor je auditie kan doen.

Wil je graag op de maillijst van Jonge Sla om informatie te ontvangen over audities: meld je dan aan op info@jongeslatheater, stuur een foto van jezelf mee en je contactgeggevens (mailadres, telefoonnummer)

 

 

 

Er zijn momenteel geen voorstellingen gepland.

Laatste nieuws

Jonge Sla op Noorderzon!
4 juli 2018
fotoDe klassieker Hamlet in een supersnelle, humoristische versie

Lees meer


Nieuwsarchief


© 2008 - Kortsluiting - Privacy Statement