Over ons

Jonge sla

Alles kan ik verdragen,
het verdorren van bonen
stervende bloemen, het hoekje
aardappelen kan ik met droge ogen
zien rooien, daar ben ik
werkelijk hard in.

Maar jonge sla in september
net geplant, slap nog,
in vochtige bedjes, nee.


Rutger Kopland

Jonge Sla is in augustus 2008 opgericht door Grytha Visser en Philippien Bos. De naam van de club is uiteraard de titel van het bekende gedicht van Rutger Kopland. Voor Grytha en Philippien staat dit voor de jonge spelers die zich nog moeten ontwikkelen, maar ook voor de combinatie van humor en ontroering. 

Jonge Sla heeft als uitgangspunt: het maken van (klassieke) tekststukken met jongeren van 14 tot 24 jaar. maar altijd in een jonge en eigentijdse bewerking.

Het regisseurs-duo Bos&Visser heeft een geheel eigen stijl, waarin tekst, muziek, dans, fysiek theater, humor, tragiek, historie en actualiteit zich afwisselen en soms (rare) uitstapjes worden gemaakt. De vormgeving van het artistieke team maakt de voorstellingen af en een bijzonder mooi plaatje om naar te kijken en te luisteren.

Tot nu toe heeft Jonge Sla de volgende producties gemaakt:  De Kersentuin van Tsjechow (2009), De Vrek van Molière (2011), Koopman van Venetie van Shakespeare (2014), Het Temmen van de Feeks van Shakespeare (2016), De Wraak van Ifigeneia van Erik Snel (2017), HMLT (naar Hamlet an Shakespeare, Noorderzon 2018) en momenteel speelt Het Bezoek van de Oude Dame van Dürrenmatt (2019). De eerste twee voorstellingen hebben de prijs 'De Kleine Prins' gewonnen op het Noordelijk Jeugdtheaterfestival in 2009 en 2011.

Er zijn momenteel geen voorstellingen gepland.


© 2008 - Kortsluiting - Privacy Statement