De Wraak van Ifigeneia

Afbeeldingen/03 - Producties/Ifigeneia/SSB-020170425-Jongesla-001(alleen tite, nieuwe titlel)_2.jpg "Je hebt al je geld ingezet op één aanname;  dat ik het uiteindelijk met je eens zou zijn.  Dat ik zou breken en zou inzien dat er maar  één waarheid is. De jouwe. Dat ieder  weldenkend mens uiteindelijk op hetzelfde uit  zou komen. Maar wat blijkt ...? Je hebt je  vergist." 

De tragische komedie De Wraak van Ifigeneia laat de luttele uurtjes zien tussen het moment van thuiskomst van legeraanvoerder Agamemnon en het moment dat hij en zijn minnares in bad worden vermoord door zijn vrouw Klytaimestra; als wraak voor de dood van hun dochtertje Ifigeneia, waar Agememnon verantwoordelijk voor is.

Is dit bloederige lot te keren? 

 

 

De dialogen van Erik Snel zijn snel, scherp, tragisch èn humoristisch. Ze gaan o.a. over meningen die als waarheden worden gebracht en waarheden die als meningen worden gezien. 

Speellijst/Boeken

De Wraak van Ifigeneia ging op het Festival der Aa in premiere op 8 juli 2017 en heeft daar drie voorstellingen gespeeld voor zo'n 300 mensen. En was daarna nog te zien in Podium Zuidhaege te Assen en op diverse scholen.

De voorstelling is geschikt voor VWO/ gymnasia vanaf de vijfde klas. Boeken of meer informatie? Neem contact op met Jonge Sla: info@jongeslatheater.nl (Philippien Bos en/ of Grytha Visser). 

De voorstelling duurt 1 uur en 15 minuten.

Recensie en reacties

Recensie Dagblad van het Noorden, Eric Nederkoorn:

Afbeeldingen/03 - Producties/Ifigeneia/19884089_10207192998382221_36878738065148412_n.jpg

Reacties van bezoekers:

"Meestal heb ik wel iets van kritiek op een voorstelling, maar nu ... helemaal niets. Alles klopte. Het is een prachtige voorstelling"

"Wat een goede spelers! Ik heb gelachen, maar was ook ontroerd"

"Mooie vormgeving, spannende beelden, vooral die dames achter het gordijn. Mooie plaatjes"

"Geweldige tekst! Vilein. Heel grappig ook"

Cast & crew

Afbeeldingen/03 - Producties/Ifigeneia/de Wraak van Ifigeneia-4024.jpgDe cast van Ifigeneia bestaat uit vier spelers van 19 en 20 jaar: met de klok mee, vooraan: Anniek Akkerman - Kassandra, Robin van Dijken - Klytaimestra, Corné Kosse - Agamemnon en Wytse Algra - Aigisthos

De rol van Klytaimestra wordt vanaf september 2018 gespeeld door Dora de Moor.

 

Tekst: Erik Snel (Aluin)/ Regie: Grytha Visser en Philippien Bos/ Kostuums: Elvera van Bentum/ Grime: Marjan van den Hof/ Soundscapes: Niels Smit Duyzentkunst/ Muziek: Omar Bakker / Decor: Bas de Bruijn/ Techniek: Nico Langeland/ Foto en grafische vormgeving: Sanne Basnet Fotografie: Joshua Keller

Met dank aan: Niels & Hesther, het Praedinius Gymnasium Groningen, Joke Holwerda, NNT en Joshua Lagerwerf, Lichtpunt Theatertechniek

Afbeeldingen/03 - Producties/Ifigeneia/de Wraak van Ifigeneia-0008.jpg

Klik hier voor meer foto's van de voorstelling (© Joshua Keller)

 


© 2008 - Kortsluiting - Privacy Statement